Ons verhaal

Wie zijn wij?

Joke  met een passie voor fietsen en wandelen en ervaren als gids van reizen. En Marcel ; geboren en getogen in Zuid-Beveland. Gestopt als docent geografie en geschiedenis en nu actief als landschapsgids. We willen onze kennis en enthousiasme over het Zeeuwse landschap graag met jullie delen.

Jikkemikke verzorgt sinds 2019 begeleide tochten te voet en op de fiets. We werken hierbij samen met plaatselijke ondernemers, het reisbureau viaver.de en met het cateraar ‘de Keuken van Denise’.

Ga met ons eropuit in het Zeeuwse landschap!

Wie heeft er zin in een mooie wandeling over de bloemendijken van Zuid-Beveland? Wie vindt het leuk om meer te weten over het ontstaan van polders en is  benieuwd naar al het moois wat deze omgeving ons te bieden heeft? En wie heeft er gewoon zin in om met een groep mensen op pad te gaan, bij een culinaire wandeling te genieten van lekkere Zeeuwse hapjes en ook nog wat te leren? Gezond en rustgevend is wandelen, actief er op uit gaan, dat weten we allemaal… Genieten of ‘smullen’ van het landschap kan op verschillende manieren. En onze wandeltochten / fietstochten bieden naar ons idee voor elk wat wils. Bovendien leveren we al wandelend een extra bijdrage aan de natuur. Voor elke kilometer wandelen doneren we 5 cent p.p. aan natuurmonumenten.

We willen graag onze passie voor het Zeeuwse landschap met jullie delen. Dus wandel of fiets met ons mee.


Je kunt denken aan:

- Kortere wandelingen in en rondom de Zwaakse Weel van ongeveer twee en een half uur en we sluiten deze dan af met koffie of thee en een bolus.

- Langere wandeltochten van vier tot zes uur rondom de Zwaakse Weel, de Poel of naar de oever van de Schelde met halverwege een wat langere pauze voor uw lunch (zelf meenemen) en door ons verzorgde koffie / thee met een bolus.

- Een fietstocht van de Westerscheldeoever naar de Oosterscheldeoever. We maken dan tussenstops in dorpjes die de sporen van een lange  geschiedenis met het water tonen en genieten van Zeeuwse hapjes onderweg.

- Een fietstocht door het land van hoeven en oude ambachten. We bezoeken dan ook een kaasboerderij, een molen of een klompenmakerij en lunchen onderweg.

- Culinaire wandelingen in samenwerking met dekeukenvandenise.nl. Tijdens diverse stops onderweg kunnen we dan smullen van een lunchbuffet en heerlijke hapjes en drankjes.